duminică, 17 octombrie 2010

Moartea unui excentric

Incep cu o scurta poveste: cu ani in urma, am primit la radio (care se afla in Centrul Cultural Ionel Perlea) o scrisoare de la o institutie din tara, care incepea cam asa: “in atentia domnului director Ionel Perlea”…

Cam atat de cunoscut este pentru unii “cel mai cunoscut ialomitean” – citat aproape exact din orice oficialitate judeteana ai intreba.
Viata a dat firescul peste cap si a facut din excentricul miliardar BRANDUL NUMARUL 1 AL JUDETULUI. Ilie Alexandru a fost primul roman care a trait visul american, aici acasa. A fost poate primul miliardar al tarii (in orice caz, primul care a facut parada cu bogatia lui), si probabil tot primul care si-a spulberat banetul; a avut intr-o viata cat n-am putea avea noi astilalti in 10. Sa enumar? Mertane, gipane, herghelie de cai, femei fara numar. Pe care punea ochii, o avea, nu si-a refuzat nicio placere (cel putin asa era legenda). A facut, probabil, tot ce i-a trecut prin cap: ferma Ewingilor, turnul Eiffel. Cui mai putea sa-i treaca prin cap asa ceva?
A fost om de afaceri sau afacerist? As zice ca mai degraba JR decat Bobby…
A fost un vizionar? Cu siguranta.
Afemeiat? Cam da, dar are curaj vreunul sa ridice piatra?
Filantrop? A fost. Vedeta? Cu certitudine, pe vremea cand astia de acum nici nu stiau ce e aia.
Pana la urma a fost demon sau inger? Probabil cate putin din amandoua, insa ce ar fi viata fara soare, fara nori?
A explodat dupa revolutie, a ars si s-a stins ca o artificie. Dumnezeu sa-l odihneasca!

Niciun comentariu: