vineri, 2 octombrie 2009

Niste tarani…



Niste tarani, seara in fata portii, imprastiau praful ulitei cu papucii de guma cumparati de la tiganii ce se plimba saptamanal cu bocceaua in spinare prin sat.
N-au auzit ei de Poiana lui Iocan, desi o traiesc de cand le-au albit mustatile. Nici de Marin Preda, nici de Dinu Sararu - nu i-au vazut la televizor.
Ii cunosc in schimb pe Berceanu si pe Base, ca e "sticla" plina de ei. Pe Prostanac, pe arogantu' ala de Nastase, o respecta pe fragila Abramburica (deh, e profesoara...) si li se scurg ochii dupa Udrea.

Boc, Pogea, Sarbu, Jiji. S-au saturat de ei. S-au saturat si de flecarii de serviciu: Badea, Ursu, toti ala de la Antena 3 si Realitatea. De CTP nu, ca apare mai rar - la Hurezeanu nu se uita pentru ca nu-l inteleg - ala vorbeste pentru altii, mai destepti.
Da' uite la fratii Dolanescu - cum s-o termina si care are dreptate, frate? Columbeanca o fi fi-sa lu' ala care vrea sa o ia de nevasta pe ma-sa, chiar daca aia e maritata? ai vazut, Maruta, ca l-a adus pe ala care a omorat-o pe cantareata aia acum douaj' de ani? Tu suni, ma, la Dan Diaconescu in Direct sa-ti iei o casa? A dat drumu' la Robingo aia de la Antena! Ne-am scos din foame!
Seara se lasa, vinul (un must abia fiert, de fapt) s-a cam terminat, desi au fost cateva pet-uri. Primarul n-a platit curentul, asa ca strada se invaluie in intuneric - sa stai la lumina jaratecului tigarii, nu se mai face. Baba e demult in casa, cu ochii infundati pe Etno TV - bai, frate, cum le zice Margherita, fata lu Viorica din Clejani - si scarba aia de ta-su nu o lasa sa se iubeasca cu Copilul de Aur...
guraialomitei

nota: in timp ce scriu il ascult la radio pe un lider sindical local despre care stiu ca are peste 50 de milioane pe luna salariu. Luni intra in greva.

Niciun comentariu: