duminică, 27 aprilie 2008

Prostia la putere

Nu o sa am pretentia ca vreun politician sa stie ca asta este titlul unui cantec din anii ’90 al trupei Sarmalele Reci, dar, da, despre voi este vorba in cantec, dragilor… De ce sunteti prosti? Hai sa extragem (din multimea de posibile motive) biletelul pe care scrie “relatia politicienilor cu presa”. Si ca sa fie clar din start, vorbesc atat despre politicienii locali cat si despre presa locala.
Maine-poimaine blogul Radio Campus o sa ajunga la 50.000 de cititori. Sau sa zic altfel, 50.000 de accesari unice de la inceputul anului, asta insemnand 50.000 : 120 zile = 416,666 IP-uri diferite ZILNIC. Sa va zic ceva, domnilor politicieni, jumatate din cele vreo 10 ziare locale nu vand 400 de ziare nici intr-o luna. (retineti, tirajul nu e tot aia cu vanzarea).
Ei, unde de cine credeti ca le e frica politicienilor si unde baga banii in campania electorala? Taman la ziarusele astea de (fix) 5 bani. Pentru ca astia, editand ziare proaste, au timp berechet sa va calce zilnic, sa va sune zilnic, sa va ameninte zilnic, dand impresia ca sunt mari si tari. Ce nu intelegeti voi, politicienii, este ca nu ziaristul cu gura cea mai mare are valoare. Ca valoarea in presa nu e data de lauda de sine.
De-aia sunt eu incantat ca in fiecare an electoral toate partidele se inghesuie sa faca sondaje de opinie; este sigura ocazie de a masura putirintza cutarui ziar sau radio/tv versus celelalte.
Pricep politicienii ceva din sondajele astea? Doi-trei. Restul e tacere…

Niciun comentariu: